15.1.2014

Bysomanova

15.1.2014

Tento způsob zimy zdá se mi býti naprosto ideálním! :o)) Celý svůj život, tedy ten, po který tahám v zimě obrovské množství krmení do stáje a ještě větší haldy hnoje zase ven, jsem si představovala, jaké by to bylo úžasné, kdyby se mohli koně i v našich zeměpisných šířkách „samoživit“ na pastvinách i v zimě. A letos to přišlo! :o) Pohled na spokojené stádo 37 chlupatých tlouštíků, kterým stačí, jen tak pro formu, rozbalit jeden balík sena na den, protože přece jenom tráva je tráva, je prostě k nezaplacení. Prostě si tak nějak nemohu dostatečně vynachválit letošní zelenou zimu. :o)) A to s vědomím, že kdyby se přece jen ukázaly sněhy a mrazy, do jara už není vůbec daleko! :o))

Určitě jste si všimli, že jsem to loni s novinkami vůbec, ale vůbec nepřehnala. No, stydím se! Já totiž ke své spisovatelské činnosti potřebuji klasicky teplo, ticho a … (ne, tekutiny ne), ale „básnické střevo“. A tomu člověk neporučí. Letos se ovšem hodlám snažit, tak uvidíme. :o))

Tak čím začneme? Co takhle naše loňská hříbátka? No, vzhledem k systému máme vlastně už tři ročky, které pořád ještě navštěvují pravidelně a rády vemínka svých maminek. Co nás se týká, kategorie odstávčat by se mohla klíďopíďo zrušit. :o) Všechny tři koňské holky prospívají na jedničku a umí už spoustu důležitých věcí. Nechat se bez námitek čistit (a to kdekoliv po těle), bez připomínek zvedat nohy a stát při strouhání, samostatně se nabaštit ze žlábku, jen budeme muset zapracovat na vodění, protože některé expertky řeší toto omezování osobní svobody kousky přímo kaskadérskými. Adélka (z Adély, pochopitelně) je největší pohodářka a taky nejstatnější postavičky, Zelda (ze Zaawisti) je vyčouhlý kolohnát a je to právě ona, která má občas velice vytříbený vlastní názor na všechny věci kolem. :o) Algernon (jasně, že z Aircraft) je pořád malý černý mazlík, který má obrovskou výhodu v tom, že má nejen maminku, ale i taťku Krtka, který mladou slečinku důsledně vychovává

Příklad: Jdu malé nasadit ohlávku. Slušně vychovaný kůň do ní za jakýchkoliv okolností bez problémů strčí hlavu a málem si ji i sám zapne. Malá Algernon stojící mezi maminou a taťkou se mi snaží (je to hříbě) uniknout. V momentě, kdy to zkusí, dostane od taťky Krtka štípanec do zadku, takže stojí jako přibitá a ptá se mě, kdeže má ta ohlávka zapínání?! :o))

Komentáře

Komentáře

About the Author

somanova administrator