12.4.2008

Bysomanova

12.4.2008

Novinky týdne :o) Tak za prvé: Jeli jsme ve čtvrtek se závodníkama do Slušovic na dráhu cválat a Táňa se poprvé svezla na hřbetě svého miláčka Aircraft (plánovaná) dvě kola a ještě dnes z toho měla značné pohybové potíže a sedět se jí daří pouze na podložce z beránka (má dokonce zájem půjčit si tuto ovčí kůži i v pondělí do školy). Bez ohledu na Tániny následné obtíže se práce opravdu povedla a koníci si kvalitně zacválali.

Za druhé: Dnes jsme KONEČNĚ vyhnali velkou většinu koní na pastvinu. Podrobným průzkumem travního porostu (už asi měsíc tahám trávu na povrch očima) a dlouhodobé předpovědi počasí (můj nejoblíbenější a jediný televizní pořad) jsem došla k závěru, že naši miláčkové mají v ohradách už dostatek kvalitní stravy a proto se až do podzimu budou starat v podstatě sami o sebe! HURÁ! :o)

Novinka číslo tři: Velká Sára nám už týden přenáší hříbě. Vzhledem k tomu, že máme tuhle zasloužilou matku za ty roky přečtenou jak Slabikář, vůbec nás to nevzrušuje, protože se Sára v životě neřídila nějakými zootechnickými pravidly, tabulkami a už vůbec ne údaji o průměrné délce březosti. Nicméně kapičky mleziva na vemínku dávají tušit, že už to zase až tak dlouho trvat nebude a dozvíme se, jestli byl v maminčině ohromném bříšku poskládaný koňský kluk, nebo slečinka. :o)

Komentáře

Komentáře

About the Author

somanova administrator