15.3.2007

Bysomanova

15.3.2007

Že by už přišlo jaro? Je to velice podezřelé! Teploty okolo 15°C a naprosté slunečno! Strašně si to všichni užíváme. Však taky na neděli hlásí sněžení, to abychom nezapomněli … :o)

Koníci začali hromadně shazovat zimní kožichy. Je tady všemi velice „oblíbené“ období, kdy člověk kudy chodí, tudy plive koňské chlupy! :o) Zvláště při pravidelné denní očistě našich miláčků už všichni vidíme tu nádherně hladkou a kraťoučkou letní srst skromně se skrývající pod „zimními doplňky“, které opustivše své dosavadní majitele se lepí na všechno v okolí dvaceti metrů. Zvláště oblíbeným místem k usazování se vypadaných 10 cm chlupů se jeví být nosní dírky, pusa a ruce. A teď babo raď! Kterak si vyndat chlupatou rukou chlup z pusy, aby jich tam nezůstalo ještě víc? A smrkat do „ochlupeného“ kapesníku, to je, jářku, taktéž docela zážitek. :o))

Naše tři maminy, Galilea, Sára a Vinkara, jsou už natolik rozměrné, že při ranním vyhánění koní spolehlivě fungují jako „špunty“ v uličkách. Zvláště, když cestou potkají nějaký ten oves vyslintaný přes noc nevděčným strávníkem na zem. :o) V každém případě na hřebení zatím (naštěstí) nevypadá ani jedna, takže v noci pořád ještě obývám vlastní postel! :o)

Náš „nováček“ Aircraft se stala naprostým miláčkem všech. Je pořád stejně milá a kulturní. Taky je to podařený strávník a protože dostává kvalitní nášup a ještě po ní nechceme nic moc velkou práci, začala nám kobylka růst. :o) Z ničehož nic se za tři dny vytáhla o dobrých 7 cenťáčků. Máte ji vidět, chudinku přestavěnou (má zadek o těch 7 cm výš než kohoutek) jak se opravdu hříběcím způsobem pohybuje po pastvině. :o) Chtěla jsem velkého koně? Mám ho mít!!!

V sobotu si byli závodníci protáhnout nožičky a plíce v lehoučkém kondičním cvalu. Mirečka v sedle Fan From Diatoma celou cestou vykřikovala něco v tom smyslu, že prý to není kůň, ale MONSTRUM!!! Nevím, kde na to byla, když všichni víme, proč vlastně Krtkovi říkáme KRTEK. :o) Pravda je, že měl jednu ze svých veselých nálad a cválat se mu opravdu chtělo!

Komentáře

Komentáře

About the Author

somanova administrator