15.7.2007

Bysomanova

15.7.2007

Jak jsme vám psali minule, těsně před začátkem prázdnin jsme se museli rozloučit s Vinkarou, která odcestovala k novému soukromému majiteli. Nečekaný odjezd důležitého člena našeho koňského týmu nám ale trošku zkomplikoval situaci, takže jsme se na poslední chvíli pustili do hledání nové posily. A našli jsme! Do našeho stáda přibyla opravdu překrásná plnokrevná hnědka Salvatora. Salča, jak jsme urostlou krasavici hned začali volat, si hned získala srdce nejednoho táborníka, místního jezdce a dokonce i nových koňských kamarádů. Nejnadšenějším obdivovatelem nohaté slečny se stal kulatý Hříbek. No uznejte sami, nevypadá ta dvojka komicky?

Další výborná zpráva je, že Velká Sára a letos poprvé i Kerdža (Kergovie) jsou březí.

Naopak špatná zpráva se týká našeho závodníka. Z naprosto nevinné vycházky do lesa se vyvinulo dvoudenní trauma pro Lenku. Krtek si v levé zadní korunce přinesl zabodnutou třícentimetrovou větev. Dvorní lékař musel vzpouzejícího se pacienta lehce přispat, aby se mu podařilo za pomoci kleští a hrubé mužské síly klacík „vyoperovat“. Díky rychlému zásahu a Krtkově drsné povaze je rána skoro neznatelná a „pacient“ začíná znovu lehce trénovat.

Přežili jsme první turnus plný ježdění a her. Neodradilo nás ani deštivé a blátivé počasí. Těšíme se na další táborové turnusy.

Komentáře

Komentáře

About the Author

somanova administrator