17.6.2008

Bysomanova

17.6.2008

Omlouvám se. :o) Omlouvám se všem, kteří si za poslední měsíc chtěli přečíst, co je u nás nového. Klasicky se na mě sesypalo tolik práce, že na „novinky“ pořád nějak nezbýval čas. Zato dnes si to užijeme. :o) A proto pěkně popořádku. V sobotu, těsně před Dnem koní se ráno dala Adéla do hřebení. Tak si tak hezky čekám, až se ukáží nožičky a ono ouha, žádné nožičky na obzoru, jen jedna zvědavá hříběcí hlavička. A hned je na světě průšvih, protože se mi nepodařilo vyprostit podložené nožky a seskládat je do správné polohy! Naštěstí byl náš pan doktor nablízku, tak se během 10 minut dostavil a společnými silami se nám podařilo milé hříbě srovnat a „narodit“ :o). Když pan doktor kontroloval, jestli jsme svým zápasem o hříbě nenapáchali v milé kobylce příliš velké škody, použil najednou ne zrovna slušné slovo začínající písmenem „K“ po kterémžto následovalo: DVOJČE!!! A hned další průšvih! Milé dvojče mělo pro změnu hlavičku smotanou pod hrudník. Takže jsme pokračovali v zápase, až se nám podařilo „narodit“ i druhého koňského kluka. Jestli bylo první hříbátko na náš vkus malinké, to druhé bylo trpaslík! Přes všechnu snahu všech okolo, dopadlo to s tímto hříbětem přesně podle předpovědi doktora, který pravil, že optimismus, v tomto případě, je jen nedostatek zkušeností. Hříbátko v kritický třetí den uhynulo.

Naštěstí první narozené hříbě je borec nad borce! Pod pracovním názvem ČIP se prohání s mamčou Adélou po pastvině rychlostí blesku a je rozhodnutý závodit i za brášku. Čip je takový mrňavý, rozmazlený, ale strašně hodňoučký plyšák se kterým je strašná sranda, protože se tuze rád mazlí, chodí mi u nohy jak pes a myslí si, že je to tak naprosto v pořádku. :o)V neděli 25.5. byl Den koní. A protože si Agáta řekla, že přece nenechá své letošní hříbě bez slavného křtu, do rána se ohřebila (naštěstí zodpovědně a bez jakýchkoliv komplikací), proto jsme mohli slavnostně polít šampáňem i její tmavě hnědou kobylku. Den koní se nám opravdu vydařil. Počasí bylo jako z prázdninového katalogu, hry a soutěže jsme si všichni moc užili a závěrečná soutěž ve zpěvu, o prázdninový týden u nás, ta byla fakt SUPER!!! Taky jsme byli naprosto překvapeni tím, že si k nám na Den koní našlo cestu bez mála 500 návštěvníků. Děkujeme za vaši přízeň. :o)

Další víkend byl napůl dostihový a napůl „hradní“. Jinak řečeno polovina osazenstva se vydala do Brumova na hrad vozit děti na koních při tradičním Dětském dnu. Sestava to byla vpravdě silná, protože se neztratili ani cestou tam, ani cestou zpátky. :o) Druhá polovina jela do Slušovic zazávodit si v dostihu poníků. Áňa v sedle Safíra dosáhla historického „poničího“ úspěchu, když dorazila do cíle na TŘETÍM místě! Peťa si se znovu „pastevně obtloustlým“ Hříbkem taky neudělala ostudu. Páté místo je pro koníka Hříbkova typu taktéž životní úspěch. :o)

Další neděli se svorně vydali naši opravdoví závodníci Krtek a Crofťa do slovenských Topolčianek. Po nervy drásajícím Krtkově cestování (opět jsme dorazili bez podkovy, navíc s odštípnutým kopytem) jsme 2x kompletně promokli při jedné bouřce a jedné kvalitní průtrži mračen. Průtrž se přihnala právě v době Krtkova dostihu, takže lepší počasí na jeho první start ve steeplechase asi opravdu ani nemohlo být! :o) Ale protože je Krtek statečný koník, dorazil do cíle, i v takovém lijáku, na pěkném čtvrtém místě! Je to prostě šikula! To Aircraft neměla při svém letošním prvním startu absolutně žádné štěstí. Dvakrát jí v oblouku podjely nohy, a to tak, že si málem sedla. Dva karamboly během chvilky ji tak rozhodily, že se na celé závodění vykašlala a doběhla do cíle v klídečku a poslední. :o) My ovšem víme, že je náramně šikovná, a že bude líp!

A poslední dnešní novinka je o tom, že máme minimálně dvě nastávající koňské maminy a to Chadaru a Zaawist! Po důkladném, ale DŮKLADNÉM vyšetření ultrazvukem doufám, že žádná dvojčata za rok nehrozí! I když. Jeden nikdy neví … Loni jsem si to myslela taky.

Komentáře

Komentáře

About the Author

somanova administrator