2.10.2007

Bysomanova

2.10.2007

Omlouvám se všem věrným čtenářům a návštěvníkům našich stránek za předlouhou pauzu v sekci novinek. Ne že by nebylo o čem psát, ale právě proto, že jsme doposud byli strašně akční, zcela klasicky jsem nestíhala.

Už v průběhu prázdnin a táborů si „žampión“ Krtek odskočil do Brna pro šesté místo zatím ještě v rovinovém dostihu. Byla to taková zkouška po jeho nepříjemném zranění, kdy si na vycházce vrazil do korunky 3 cm třísku. Ale nástup do školy, 1.září už Fan From Diatome zářně oslavil pátým místem ve svém prvním dostihu přes proutěné překážky v Kolesách. Jeho „testačním“ jezdcem byl B. Mátl. Děkujeme! Další velký úspěch náš „žampion“ zaznamenal 23.září v Bratislavě, v přetěžké konkurenci obsadil, opět nad proutěnými překážkami, s jezdcem L. Kaslem úžasné čtvrté místo. Nebýt nepříjemnosti v cílové rovině, mohl si polepšit minimálně o jednu příčku. Všichni se těšíme, že bude ještě líp! :o) Krtka totiž skákání děsně baví!

No a aby byl výčet dostihových úspěchů úplný, musím vám prozradit, že v neděli 30.9. jsme se znovu vydali na Slovensko (v Bratislavě se nám líbí), otestovat kvality naší nové závodničky Aircraft. Zcela ve shodě se svým jménem (Letadlo) pelášila až jí třpytky na žíních zářily v zapadajícím sluníčku. Do cíle docválala, za mohutné podpory am. Šary, na nádherném třetím místě. No uznejte, první start a hned se takto uvede! Jsme nadšení! :o) Do konce dostihové sezóny máme v plánu s oběma závodníky ještě jeden start. Těšte se s námi!

Ostatní koníci se spokojeně popásají na pastvinách a užívají si zaslouženého poprázdninového odpočinku. Jen mám obavy, že období klidu nám již skončilo, protože nápor nových i starých známých, dětských i dospělých členů naší stáje z a č í n á . . . začal právě včera! :o)) Těšíme se na vás!

Nastávající 4 koňské maminy (V.Sára a Agáta – připuštěné teplokrevným hřebcem Ballast, Adéla a Kergovie plnokrevným Magnusem) se začínají pohybovat rychlostí zpomaleného tanku. Oni teda po měsíci relativního klidu všichni koníci ( včetně valachů ) mají postavičky jako klisna těsně před ohřebením! :o) Hříbátka, dvě koňské slečinky, rostou jako z vody. A navíc se v poslední době tváří naprosto dospěle. Ale my jim to nežereme! Jsou to mimina, která brečí po mamince jen co vytáhne kopyta z pastviny.

Komentáře

Komentáře

About the Author

somanova administrator