20.2.2007

Bysomanova

20.2.2007

Za posledních 14 dní máme celé tři veliké novinky. První novinkou je to, že jsme se stali samostatnými, co se dopravy lidí a taktéž koní týká. Po dlouhatánském snažení jsme se díky Františkovi stali majiteli dodávky, která uveze celých 9 lidí a díky tažnému zařízení a půjčenému vozíku taktéž dva koně! :o)

Tak jsme jeli toto „spřežení“ pěkně za tepla vyzkoušet. Po dlouhatánské cestě skoro až na druhý konec republiky a zpátky je naše stádečko zase bohatší o jednoho člena. Či spíše členku. :o) Dlouho očekávaná posila a „Krtkova“ tréninková partnerka konečně dorazila. Je to velice sympatická a komunikativní plnokrevná kobylka AIRCRAFT.

Její seznámení s ostatními koňmi proběhlo relativně v klidu. Jistým jedincům sice dělalo problém pochopit, proč se na ně po pastvině řítí „NĚCO“. :o) To „NĚCO“ byla totiž Aircraft odděná do slušivé a vzhledem k její ostříhané srsti (mimochodem ne moc vhodné pro pobyt ve volné přírodě) životně nutné deky. Po velkém seznamování kobylka zapadla do stáda, jako by tam žila od narození.

Největším kamarádem Aircraft se stal malý Adebretti. Tedy kamarádem. „Břeťa“ celou situaci s novou klisnou ve stádě pochopil po svém a probudil se v něm „ženich“ z největších. :o) Prostě v něm nová kamarádka tzv. splašila hormony a „Břeťa“ ji začal doslova a do písmene obtěžovat. Nu a protože jsme pojali vážné podezření, že Aircraft, ač neskutečně hodná a tolerantní kobyla nemůže VĚČNĚ snášet Adebrettiho svérázné pokusy o námluvy, byl tento zlotřilec, do té doby sající sladké mléko své mamči Adély, potupně odstaven a z obavy o jeho zdraví odvezen „na výchovu“ k dalším stejně starým hříbatům do Doubrav.

Celou čtyřicetikilometrovou cestu mu ve vozíku (do kterého naprosto profesionálně nastoupil) dělala společnost Lenka, aby v případě nutnosti zasáhla. Nebylo třeba. Pasažér se choval velice „dospěle“. :o) Podle posledních zpráv z Doubrav je „po ženichovi“ :o) Hříbě se opět chová jako hříbě.

Krtkova vymknutá noha se zdá být už taktéž v pořádku, proto hned, jak zítra kovář obuje koníky do nových bot vyrazíme za prvními tréninkovými dávkami.

Tři koňské nastávající maminky – Velká Sára, Vinkara a Galilea dosahují měsíc před ohřebením již úctyhodných rozměrů a předevšemi Gája vždycky přepečlivě měří, kudy ještě projde a kudy to už nejde. :o) Lenka si tedy bude ještě možná měsíc užívat nočního pobytu ve vlastní posteli, než se zase na dobu neurčitou odstěhuje na noc do stáje. Letos ovšem žádné seno a křivá záda! Letos si prý do stáje donese OPRAVDOVOU postel!

Komentáře

Komentáře

About the Author

somanova administrator