20.2.2008

Bysomanova

20.2.2008

Máme nový přírůstek do stáda. Je to docela milá a inteligentní (na rozdíl od některých jiných) ryzka anglického plnokrevníka jménem Chadara. Ta inteligence se sice zpočátku vůbec neprojevovala, spíše naopak. Když jsme tuto „Krásavici nesmírnou“ přivezli, vypadalo to tak, že hodlá bydlet ve vozíku. Jakékoliv mé pobídky k vystoupení naprosto ignorovala a tvářila se, že jediný pohyb, který zná, je jen a pouze vpřed! A jelikož jsme majiteli klasického vozíku na koně :o) a dvířky pro obsluhu by se asi neprotáhla, neměla jsem jinou šanci, než milou kobylku dostat ven dosti nevybíravým způsobem.

Nicméně se akce posléze vydařila a milá Chadara se nastěhovala do boxu, který jí ochotně :o) uvolnila Kergovie. Nevím, jestli se nováčkovi nelíbil box, nebo zájem nových kamarádů, a nebo přece jen chtěla obývat ten vozík, jisté je, že dva dny držela protestní hladovku, při které se tvářila, že něco jako oves a granulky v životě nepotkala a seno je největší bubák na světě! Moje nervy!

Po dvou dnech, kdy si něco málo uždibla ze snídaně a odkráčela s ostatními na celý den na pastvinu a z večeře snědla jen tak, aby neurazila, přišly mrazy. A docela drsné. Přes den -5°C v noci cca -15. A tak se Chadara, nechtíc umrznout, přece jen pustila do žrádla. Od té doby, když se jde sypat, je „mlsné jazyčisko“ vždycky mezi prvními, kteří se hlásí o nášup. :o)

Ostatní koníci se zároveň se mnou strašně těší na jaro. Začínají pomalu pouštět chlupy. Jaro je blízko a naše nejneoblíbenější chlupaté období začíná. Chlupy prostě všude! Závodníci trénují o sto pryč. Zatím polykají kilometry v klusu a tváří se spokojeně, že se konečně něco děje. Jen totálně nezasněžená zato naprosto promrzlá sjezdovka by tedy KONEČNĚ mohla povolit, ať po ní můžeme začít bezpečně šplhat.

Komentáře

Komentáře

About the Author

somanova administrator