21.5.2007

Bysomanova

21.5.2007

Tak se nám to povedlo!

Trvám na tom, že Krtek je náš „žampión“! :o) Doběhl totiž ve svém letošním prvním dostihu na krásném třetím místě!

Ale byla to docele fuška pro moje nervy! Sotva, co jsme slavnostně vyjeli směr Brno, začal Krtek ve vozíku provádět přímo čerta kusy. Hned kilometr od stáje si ve svém dopravním prostředku prostě lehl a odmítal se postavit. Mazec! Naštěstí se nám ho podařilo vytáhnout za ocas ven, kde se milostpán už nebránil pohybu po svých. Opět jsme ovšem hráli divadlo pro všechna projíždějící auta.

Při podrobné prohlídce bylo zjištěno, že až na drobné škábance je závodník naprosto v pořádku, jen se při svém klaustrofobickém záchvatu tak nějak „odkul“. :o) Přeloženo to znamená, že se mu podařilo si čistým způsobem vytáhnout všechny čtyři venkovní hřebíky z podkovy na levé přední. Úžasné!

Dál už se náš „cestovatel“ přepravoval celkem bez problémů, neboť jsme mu dali k dispozici celou ložnou plochu vozíku (odstranili jsme přepážku). Teda chvilku jsem mu ještě dělala společnost, abych si byla na 100% jistá, že je v pohodě. Do Brna přicestoval v klidu a nezpocený.

Další zapeklitá situace nastala po příjezdu na závodiště. Ty komické situace při shánění kováře se snad ani nedají popsat! Ale zadařilo se a celkem v klidu byly hřebíky přibity na své původní místo.

Fan From Diatome se rozhodl, že se bude chovat jako naprostý profesionál, že moje nervy už dnes vyzkoušel dostatečně a byl už nadále moc hodný.

Byl natolik profesionální, že jsme dokonce na pokyn startéra zaváděli ostatní koně do dráhy. To se asi se startovním číslem 12 nestává zase až tak často. :o) A protože na našem šikovném koni seděl i náramně šikovný jezdec Michal Köhl, podařilo se těmto dvěma dostat se hned po startu, i přes nevýhodnou „dvanáctku“ , na třetí pozici. A pak si už jen tak vesele cválali za mohutné podpory všech našich kamarádů vstříc třetímu místu. :o))

Řeknu vám, že nervy mám vždycky, ale tato sobota, ta mi s nimi zacvičila docela řádně! :o)

Komentáře

Komentáře

About the Author

somanova administrator