26.1.2008

Bysomanova

26.1.2008

Tak teda nevím, jak vypadá anglická zima, ale představuji si ji asi takhle. Teploty kolem nuly, po kolena blata, v důsledku dešťů místo sněžení. A pokud se teplota uráčí klesnout pod bod mrazu, tak celá směs ztvrdne na kost. Kampak se poděla pravá valašská zima s metrem sněhu?

Chcete nejdřív veselou nebo smutnou?

Tak smutná: Tato zpráva je především pro obdivovatele Kergovie. Všichni jsme se těšili na její první hříbě a zůstalo jenom u toho těšení. Život je život a ne každé mamině je dopřáno donosit potomka. V pátém měsíci březosti Kergovie hříbě zmetala (potratila).

A teď ta veselá (a možná jich bude víc :o)).

Vypadá to, že opravdu, ale opravdu budeme mít nového závoďáka. Adebretti pravidelně vyráží pod Ániným vedením na velkou pastvinu, na které se pod bedlivým dozorem strýčka Gregoryho pohybuje s přehledem starého provozního koně. Gregory má hodně práce vysvětlit malému nadšenci, že to, co se děje v levé části pastviny, zatím ještě není nic pro něho. V levé části pastviny totiž klušou dva staří mazáci Krtek a Krofťa pětkrát proti kopci.

Nadšeným obdivovatelům Zaawisti s potěšením sdělujeme, že tato byla zařazena letošním rokem do chovu, a proto setrvá v naší stáji.

Komentáře

Komentáře

About the Author

somanova administrator