28.8.2009

Bysomanova

28.8.2009

Všimli jste si, že už je skoro konec prázdnin? Je to smutné, ale je to tak. Ale také proto mám konečně trochu času vypsat všechny „novinky“. Pravděpodobně už nebudou z nejnovějších, ale o žádnou důležitou informaci vás nepřipravím.

Tak pro začátek. Den koní. Úžasná akce. Vždy skvěle připravená, jen to počasí nás občas trošku potrápí. :o) Byli jsme nachystaní na obvyklý nápor koníchtivých návštěvníků, ale počasí, které si nevědělo ještě v poledne vybrat, jestli teda bude pršet, nebo ne, se postaralo o přiměřený počet cca 200 věrných návštěvníků. Pozdě, ale přece, děkujeme všem, kteří se nenechali odradit hrozivými mraky a přinesli nám odpoledne Sluníčko do zablácené farmy a výběhů. Fotky ze Dne koní máme a v brzké době se určitě objeví v galerii. Jo, a abych nezapomněla, ten náš fešák, hřebeček ze Zaawisti se jmenuje Zachary. :o)

No a pak nám tak nějak rychle začaly tábory. :o) Užíváme si to vždycky na plný plyn. Všechny letošní turnusy byly NAPROSTO SUPER! Jen mi v posledních letech připadá, že mi v tom fofru, v jakém dva měsíce žijeme všechno splývá v jednu velikánskou akci s názvem PRÁZDNINY V SEDLE. :o) Letos jsme si VŠICHNI velice pochvalovali jeden z mých (mnoha :o)) geniálních nápadů! Volnou sobotu mezi turnusy! Jedinečné!

Co se jízdy koňmo týká, zdá se mi, že se letos snad všichni naši milí táborníci rozhodli, že se něčemu přiučí. To se to potom pracuje. Najednou má člověk pocit, že nemluví do dubů, ale že dokonce i jeho dobře míněná rada, pokyn, povel jsou jezdci v ten moment vnímány a použity a , v ideálním případě, vstřebány a uloženy k dalšímu využití! Nádhera a můj sen! :o) A POZOR! Už asi včera mě napadla další geniální myšlenka, kterou do příštích prázdnin rozhodně dopiluji a propracuji tak, že se i naši staří známí, dlouholetí táborníci, budou divit i ušima, jaké že já to mám nápady! Máte se na co těšit! :o))

Hned na začátku prázdnin, tuším že ve čtvrtek 9.července, se ohřebila Agáta. Nedělala si žádné násilí a jen tak mimochodem, při dopolední pastvě okolo desáté se jí narodil veliký a krásný hřebeček. Letos jsou asi u hříbátek v módě výrazné bílé doplňky, protože i Ballante (jeho pracovní název, kromě klasického „Agáťák“) si pořídil všechny čtyři nožky vysoko bílé a roztomilou hvězdičku na čele. To bude drezúrák! Další novinkou je rozšíření našeho „haflo clubu“. Ke Hříbkovi přibyl nejdříve jeho poloviční bratr Jegor a přesně v den, kdy se ohřebila Agáta, také ještě Valča a Nikita. Jegor byl od začátku normální, spolupracující oř. Jeho obsednutí a ježdění bylo a je naprosto pohodové. Zato zmíněné dvě dámy k nám přišly v podstatě na domestikaci (zdomácnění). :o) Rostly jak dříví v lese a po většinu času se tvářily, že člověk je pro ně naprosto neznámá veličina. :o) Všechno jsme zvládli a od poloviny prázdnin obě „blondýny“ fungují jako spolehliví nosiči pasažérů.

A aby byl výčet postarších novinek kompletní, zkusím dát dohromady naše dostihové výlety. Jako ve všem, je to i s naším dostihováním občas jako na houpačce. Po jarních hezkých umístěních Banzaie na 4.,5., a 4. místě si začal vybírat notnou dávku smůly zase on. Nejprve se z Bratislavy (8. místo) vrátil nachlazený a kašlal a soplil ještě týden, poté měl v Topolčiankách nepříjemné dýchací potíže (bylo tam dusno jak v prádelně) a do třetice si v Brně podvrtl spěnkový kloub tak, že měl nožku jak kopačák. Tak doufám a věřím, že bude co nejdřív líp! Aircraft v květnovém dostihu pošlapal nějaký „odborník“ obě zadní nohy dost hrubým způsobem, proto se chudinka léčila asi měsíc. Ale už je všechno v pořádku, stává se z ní drak a trhač, že ji ani sama Táňa nepoznává! Adebrettimu se v Chuchli zrovna dvakrát nelíbilo (8.), proto si střihnul ve Slušovicích proutěnné překážky a byl DRUHÝ. :o) Následující dva překážkové starty v Pardubicích a v Kolesách se moc nevyvedly. Jsou na světě věci, které člověk neovlivní, ani kdyby se rozkrájel. A tak jsme se vydali až do Mimoně, kde se Břeťovi zadařilo 4. místo. Co se našeho šampióna Krtka týká, daří se mu a líbí nejvíce v Bratislavě. Letos zvládl být 2. a 3. ,v dlouhých (5000 a 5500 m) Bratislavských steeplechase, za velice dobrými koňmi. Šikulka! Za jeho letošní druhý start v Brně bych si nejraději nafackovala, protože, ač byl 5., neměl po tom tvrdu, které tam bylo, vůbec běhat. Nějak mi nedošlo, že je to závodník v letech, že už mu tvrdo, které měl dřív rád, nemusí vyhovovat. Omlouvala jsem se mu za tento nápad ještě asi 14 dní. :o) Naštěstí mě vzal na milost a pracuje v klidu a nadšeně jako vždy.

Komentáře

Komentáře

About the Author

somanova administrator