3.8.2006

Bysomanova

3.8.2006

Povolali jsme koňského doktora přes miminka, takzvaného koňského „gynekológa“, pana Mazurka, který u nás vyšetřuje kobylky na březost a vlastní ultrazvuk. Pan doktor poctivě probral a vyšetřil všechny naše paničky a k naší radosti potvrdil několik březostí. Bohužel Adéla své hříbě po Ray of Light zlovolně vstřebala (březí tudíž není), naopak bábinka Borbela (22 let) nosí pod srdcem nový život, který počala s taťkou Gatwickem. Březí jsou i Velká Sára (Gatwick), Vinkara (Gatwick) a snad i Galilea (Secret’n’classy).

Tento týden plnokrevníci Krtek a Uhlík jen lehce rozcházejí formu, aby mohli zase příští týden pořádně zamakat. Trenérka se zmínila, že by snad v neděli mohli i zacválat. Mohu jen potvrdit, že s Krtkem už šijí všichni volci a Uhlík vesele odskakuje při pouštění na pastvinu a sprintuje, co to dá. Tak uvidíme!

Horkou novinkou je prodej jistého koně do nové rodiny. Zkušení chovatelé hledali u nás koníka, kterého by si koupili a o kterého by bylo dobře postaráno, a pozor! Při svém výběru se zamilovali do krásné Myšky! Paní Šomanová se uvolila svého miláčka do takových dobrých rukou svěřit a zdá se, že Myšku čeká 14-ti denní zkušební lhůta v roli rodinného koňského miláčka v nové rodině. Nechme se překvapit, jak si povede!

Komentáře

Komentáře

About the Author

somanova administrator