30.6.2006

Bysomanova

30.6.2006

Dostihoví koně (Krtek a Uhlík), kteří se zúčastnili skokově výukového programu na Hermelín ranči pana Vaníčka, se včera šťastně vrátili domů. Uhlice, která byla takto mimo domov úplně poprvé, citově asi velmi strádala, protože neuvěřitelně shodila nejméně metrický cent živé váhy a tváří se docela ztrápeně. Krtek na tom byl nervově lépe, kvůli změně ale také viditelně zhubl. Nepomohlo prý ani zvýšené množství krmiva, Uhlík prý celý den běhal po pastvině a hledal své lipinské přátele…

Pracovali ovšem poctivě. Přímo před našimi zraky byli plnokrevníci ještě jednou vyvedeni do haly, my jsme se zvědavě usadili na tribuně a sledovali, jak Uhlík s Krtkem skáčí ve volnosti. Vedli si senzačně. Krtek je poctivý skokan, opatrně měří vzdálenost a raději přidá skok navíc, aby neměl jedinou modřinu. Uhlík předvedl velký pokrok. Zpočátku se prý do parkuru vrhala jako divá voda a udělala z něj kůlničku na dřívi, nyní už beze strachu lupala jeden skok za druhým, i když tak precizně nekrčila nohy jako Krtek. Nakonec ochotně přeskočili až 130 cm.

Koně teď čeká skutečná výkrmna. O jejich zdraví se nebojíme, protože je nám jasné, že za krátkou chvíli naberou na svěží trávě opět optimální hmotnost. Mimoto je Krtek zase s milovanou Sárou a Uhlík může kontrolovat stádo, takže je vše tak, jak má být.

Komentáře

Komentáře

About the Author

somanova administrator