6.1.2008

Bysomanova

6.1.2008

Nejžhavější novoroční zprávičky. Dlouho slibovaný odstav „Pidisáry“, vlastním jménem Bony, proběhl právě 1. ledna. Nezvedené děcko jsme potupně šoupli do boxu k tetě Salvatoře, která, ač nepříliš nadšeně, přesto dostatečně trpělivě snáší novou nájemnici ve svém boxe. Zároveň jí dělá zodpovědnou hlídačku na oddělené pastvině. Přesto se pěvecký koncert obou hysterických „Sár“ nese široko daleko!

Zároveň jsem na Nový rok udělila pokyn k obsedání našich tří miminek. Se sedly na zádech se už koníci naučili pohybovat během Vánoc. A protože se při tom tváří jako dokonalí profesionálové, rozhodly se naše tři statečné pilotky Áňa, Peťa a Táňa uskutečnit prvovýstupy na hřbety svých miláčků, Adebrettiho, Saurona a šimly Žizel. A napoprvé se náramně dařilo. Koníci se nechali s jezdkyněmi bez námitek a přeochotně vodit za svými oblíbenými tetami a strýčky. Jako brzdy rozverných dětiček se náramně osvědčili Gregory, Malá Sára (která se sice ze začátku tvářila, že opravdu, ale opravdu nechápe, o co tady vlastně do háje jde!) a zodpovědná Myška.

Zato druhý den se nám opravdu povedl! Ánin pokus posadit se na Adebrettiho dopadl dost komicky. Vodička Táňa dovolila milému malému oři právě v momentě, kdy jsem vysazovala jezdkyni do sedla, udělat dva osudné kroky vpřed! Rázem seděla Áňa za sedlem místo v sedle! Asi tři vteřiny . . . :o) Milý koník po této nehoráznosti vystartoval raketovou rychlostí a padající Áňa si udělala z Táni měkoučké dopadiště! Celý trik na nás Břeťa vyzkoušel ještě jednou, ale nedaly jsme se! Za chvilku ťapal tento koňský filuta za Gragorym jako největší mazák! :o)

Šimla Žizel, povzbuzená artistickými výkony svého kolegy, vyzkoušela Táninu stabilitu jedním ukázkovým hrbem, při kterém se nešťastnice poroučela k zemi. Jen díky rychlému zásahu Romči záchranářky, které Táňa přistála přímo v náruči, nezakusila odvážlivkyně setkání se značně tvrdým povrchem Matičky Země. To, že se Žizel pokoušela zbavit své jezdkyně i tím, že se ukázkově postavila do svíčky na zadních nohou, ponecháváme takřka bez povšimnutí, jelikož Táňa tento vychytralý koňský pokus o osamostatnění zvládla bez ztráty kytičky! :o))

Komentáře

Komentáře

About the Author

somanova administrator