7.3.2010

Bysomanova

7.3.2010

Chvilku jsme si mysleli, že už bude jaro. :o) Není tomu tak. Byl to velký podvod! Ta zima teda ví, jak nás potrápit. Půlmetrová sněhová peřina nám roztála, všude bylo plno vody a kvalitního blátíčka, takže z koní se staly koule bahna, které z nich nejdříve teklo a pak zatvrdlo do nerozebratelného krunýře. Proto jsme také museli chudinku Galileu před cestou do nového domova, zima nezima, oprat ve sprše a následně zabalit do teploučkého huňáčku. Ano, je to tak. Náš jediný oř, který nebyl schopen spolupracovat s dětmi odfrčel dělat společnost další kobylce do rodiny, na dvorek. Holky se skamarádily velice rychle a už v brzké době vyrazí obě za ženichem. Noví majitelé chtějí mít z kobylek hříbata po „paintovi“. Tak budeme držet pěstičky, aby šlo všechno podle plánu a hříbátka se za rok narodila strakatá.

Jednoho pátku jsme také vykastrovali náš nový poničí přírůstek. Koník se tváří jako neviňátko, takový milouš a slaďouš, ale jakmile se dostal (pochopitelně vykastrovaný) do stáda, okamžitě se zamiloval do naší babči Malé Sáry a stal se z něj koník obranář, který hájí svoji převelikou (a přestárlou) lásku jako lev! :o) Jo a teď mě napadlo, že ještě pořád nemáme oficiální jméno pro našeho bojovníka a že by to teda mohl klidně být třeba PRCEK LVÍ SRDCE! :o)

Poslední velký přesun jsme provedli v pátek, kdy jsme odvezli naše „miminko“ Zacharyho, po vzoru Čipa, do Vlachovic do stáda ostatních koňských výrostků. :o) Prostě taková koňská školka. Maminka Zaawist ho doprovodila až ke dveřím boxu, kde na něj už čekala nová rezavá kamarádka. Zachary se hned ujal vedení celé dvojky a společně pak vyrazili vstříc novým kamarádům. V úterý ho zkontrolujeme, protože vezmeme na výlet madam Adélu, aby ji vyšetřil pan doktor před připouštěním. A taky už by si mohla omrknout svého nového partnera Enjoy Plana, aby pak bylo jejich první rande jako z učebnice. :o)

Komentáře

Komentáře

About the Author

somanova administrator