7.3.2012

Bysomanova

7.3.2012

Jaro je za dveřmi. Tedy všichni doufáme, že tak nějak to je. Sice pořád mrzne, leží všude kolem sníh, který, když na Sluníčku roztaje a vydá se v podobě vody do nížin, vytvoří naprosto neschůdná ledová pole, ale my už si všichni nedočkavě představujeme tu krásnou jarní světezelenou, která zajisté už brzy vystřídá tu nechutnou zimní šedohnědočernobílou. :o)

S nadcházejícím jarem jsme provedli velké změny ve složení našeho stáda. Tak za prvé jsme odstavili naše ROČKY. :o) Všechna naše milá hříbátka s naprostou pravidelností přeskakují jednu koňskou kategorii. Kategorii odstávčat. :o) Protože už několik mnoho let vozíme paňmámy ke hřebcům ob rok a proto si dovolujeme ten (pro mrňata) luxus, že mohou koňská mimina pod svými maminkami v mléčném baru strávit klidně i 9-10 měsíců. Takže naši tři mrňaví kluci, protože už jsou vlastně strašně moc velcí machři, brečeli po maminách jen dva dny. :o) Navíc jsme je zaměstnali i tím, že jsme je „předhodili“ na hraní jejich „bratro-strýčkům“, což znamená, že Almany má ve stádě bratra Achippa, Tornadic bratra Typhonica a Zawarro zase Zacharyho. Jedna velká šťastná koňská školka a škola v jednom! :o) Člověk by řekl, že už nám koní opravdu, ale opravdu stačí. Chyba! Když už jsme prováděli ty obrovské změny, vzali jsme to z jedné vody i s přivezením (a pochopitelně zařezením do školy) našeho nového dvouletého (doufejme že jednou veleúspěšného) dostihového oře jménem Císař Nero (Tiger Cafe X Cuketka). A protože už je mi jasné že musím podávat podrobné informace, je to hřebec, černý hnědák s hvězdičkou na čele. :o))) Tak to byla ta změna číslo dvě.

Jinak se svědomitě připravujeme na dostihovou sezonu. A to koně i lidi! Koně ve sněhu v kopcích, lidi pěkně v teple sice, ale o to intenzívněji na spinningu, jumpingu, K-2 hikingu a někteří i v sauně a na bazéně. :o)) Občas je mi samotné divné, jak to všechno stíháme! Tak uvidíme, co nám naše zimní snažení přinese za výsledky! :o))

Komentáře

Komentáře

About the Author

somanova administrator