8.1.2009

Bysomanova

8.1.2009

Vítáme vás v novém roce! :o) Jak jste si užili Vánoce a prázdniny? My sice klasicky pracovně, ale dokázali jsme i věci, na které nám už nějaký ten pátek nezbýval čas.

Jistě jste si stačili všimnout, že je venku OPRAVDOVÁ zima. My jsme však všichni odolné organismy a proto mráz nemráz vyrazili jsme jak na Silvestrovskou, tak i Novoroční vyjížďku v plné síle. Sešlo se nás opravdu hodně, takže jsme po oba dva dny vyráželi do terénu v počtu 14 jezdců skrytých v minimálně 8 vrstvách oblečení, na nadšených koních obhlédnout možnosti lesa, zvláště vzhledem k blížícímu se začátku tréninku našich, POZOR!!!, už PĚTI dostihových ořů. Asi si v brzké době zcela ujezdíme zadky! Pět je pět… :o)

Tak aby v tom bylo jasno. Ke všeobecně známému Krtkovi (Fan From Diatome), Aircraft a sice nestartovavšímu, leč urputně trénujícímu mladíčkovi Adebrettimu řečenému Břeťa přibyl už oznámený Banzai (když je hodný, je to Bazzy, když naštve, zásadně Bajza!), který strávil změnu prostředí i celého systému naprosto v pohodě a až na malinkatá nedorozumění je to opravdu, ALE OPRAVDU, milý koník. A jelikož je to koníček i nadmíru šikovný, začíná se dokonce i v terénu (na který nebyl zrovna moc zvyklý) pohybovat s celkem přirozenou jistotou a elegancí.

Tak, a teď si říkáte, že neumím do pěti napočítat! :o)) UMÍM! Pátým koněm, který se snaží postoupit do dostihového lotu je GORDICA. Jinými slovy řečeno, Peťa se konečně, po víc jak roce čekání dostala do sedla svého miláčka. Gordicu si obsedla a drandí spolu po pastvině ve štrůdlu procházkových koní už naprosto s přehledem, přičemž obě dvě pošilhávají po co nejvýhodnější pozici mezi dostiháky. Nutno ovšem podotknout, že v této dvojici roste silná konkurence herci Václavu Vydrovi, který jak známo, jezdí své koně bez uždění. :o) Gorďa zatím spolehlivě šlape bez udidla s otěžemi zapnutými pouze do kroužků ohlávky. No, je nám prostě líto, cpát miminkovi do pusy zmrzlé udidlo!

A teď pozor! Novinka tohoto roku je : SKIJÖRING . Konečně nám napadlo dostatečné množství sněhu, abychom mohli provozovat tuto jedinečnou sportovní disciplínu. Prvním koněm, u kterého jsme předpokládali jisté vlohy pro tahání čehokoliv, tedy i lyžaře, byl klusák Satyr. A taky že jo. On je to sice lehký hysterik, ale poté, co pochopil, že zůstaneme jen a pouze u lonže připnuté k sedlu a klusácká sulka mu fakt nehrozí (kdo by v ní taky jezdil v půl metru sněhu, že), stal se z něho spolehlivý a nadšený spolupracovník. A aby nebyl tak sám, rozhodla jsem se naučit Mikinu ZASE NĚCO NOVÉHO! Klaplo to a už se po našich širých pastvinách prohánějí dva koně s jezdci a lyžaři ve vleku. Paráda! Jen doufám, že se v brzké době dostaví zalyžovat si i člověk s NORMÁLNÍ velikostí nohy, protože Tániny lyžáky velikosti 38 obuje jen ona sama! Strašně se chci svézt ne jen na koni, ale i na lyžích! :o) Tak doufám, že to klapne v neděli, kdy jsem vyhlásila celodenní skijöringové rodeo! Koní máme jako máku, tak budeme přepřahat!

Komentáře

Komentáře

About the Author

somanova administrator