9.5.2009

Bysomanova

9.5.2009

Milí čtenáři, od posledních, poněkud postarších novinek, se toho u nás v Lipině hodně přihodilo.

Kromě toho, že přišlo jaro a koně začali opouštět své zimní příbytky i kožichy, jsme se letos časně vydali na dostihové dráhy.

První pokus – Aircraft, která se 12.dubna tvářila v Bratislavě jako medvěd grizzly z hor, navzdory našim kadeřnickým snahám. Nůžkám i stříhacím strojkům její kožich odolal a ještě dnes má na břichu deseticentimetrové chlupy. :o)) Chlupatá Aircraft v zimním kožichu doběhla osmá. Svoji životní dostihovou premiéru si letos slavnostně odbyl náš Břetík (Adebretti z Adély) a krásně se uvedl čtvrtým místem na závodišti v Radslavicích. Ten samý den potěšil svého majitele Banzai, zvaný Bajza také čtvrtým místem v Bratislavě. No a aby těch čtvrtých míst bylo do počtu, ještě ten stejný den Safír s Táňou na hřbetě obsadil čtvrté místo mezi poníky. Takže máme doma plný pytel brambor.

Protože Banzai i Adebretti se po úvodním dostihu tvářili jako po lehké procházce a do Slušovic to máme půl hodiny cesty, vyrazili jsme si další sobotu znova zazávodit. Koníci nám opět udělali radost umístěním Břeťa na svém oblíbeném čtvrtém místě a Banzai, který se po startu trošku utrhl a v podstatě celý dostih odvodil, stihl dojít na páté pozici.

Co se našeho šampióna Krtka týče, od jara ho pronásledují samé nepříjemnosti. Krtek nachystaný porazit v Jarnej ceně Petržalky Masiniho i Diktyse :o))) při své vozíkové fobii, kdy půl hodiny cestou do Slušovic a ze Slušovic bušil do čela vozíku tak, že po příjezdu domů měl nohu jako balon a tudíž jsme si museli vybrat jiný dostih hodný k vítězství. 2.května jsme teda se šampionem vyrazili do Brna, v přesvědčení, že půlmetrový pohár a dotace za první místo jsou naše. :o) V této naději nás Krtek udržoval svým dvanáctidélkovým náskokem nad polem koní po celý dostih. Chybička se vloudila, mrška jedna. Milý Krtek na předposlední překážce ztratil jezdce. Absolvoval pak s koňmi zbytek dostihu a protože měl pořád pocit, že se vlastně ani pořádně neproběhl, dal si pak dalších patnáct set metrů na plné pecky v pískové dráze. :o( A protože se toto jeho vystoupení zcela pochopitelně neobešlo bez následků, léčíme mu otřískané nohy a opět balonovitým způsobem nafouknutý karp. Nicméně Krtek se po pastvině pohybuje bez jediného zakulhání, tak doufáme, že bude v brzké době zase schopný vyrazit do boje.

Protože když se nedaří, tak se nedaří, po čtrnácti dnech hlídání a nocí bez spánku se konečně ohřebila Chadara. Počáteční radost z narození krásné zdravé kobylky nám totálně pokazil naprosto nestandardní stav Chadary po ohřebení. Přivolaný veterinář rozhodl, že kvůli vážné zdravotní komplikaci nezbyde, než kobylku uspat. Naštěstí jsou koňáci opravdu praktičtí lidé a když nám teče do bot, umíme si navzájem pomoci, a tak náhradní maminku pro narozené hříbátko jsme našli ve Střelicích u Olomouce. Náhradní maminka Glorietta se rozhodla, že malinká je její, hned v první chvíli a od té doby nikdo nepozná, že v podstatě nepatří k sobě.

Máte rádi Hříbka? Tak máme kopii. Jeho nevlastní bratr Jegor :o) k nám zavítal na převýchovu stádem a obsednutí. Od první chvíle se zamiloval do Malé Sáry (nikdo nechápem, co na té babči všichni vidí) a je na ní naprosto závislý. Této jeho úchylky využíváme při obsedání, kdy kam jde Sára, tam jde Jegor, i kdyby to mělo být třeba do pekla.

Komentáře

Komentáře

About the Author

somanova administrator